Baland Maxindo logo
 • NL flag
 • EN flag
 • DE flag
 • FR flag
 • ES flag

Nieuwsberichten

 • Emping Blinjo Mini

  Emping Blinjo Mini

  30 September 2022

  NIEUW PRODUCT

  Een eeuwenoud recept in een nieuw jasje.

  Al jaren heeft Baland / Maxindo de heerlijke Emping Blinjo in groot formaat in het assortiment. Maar nu is er de Emping Blinjo Mini: nog nooit zoveel smaak in een kleine cracker!

  Slechts 2 platgeslagen noten maken een cracker met een diameter van 3-4 cm. Een verrukkelijke snack, nu ook verpakt als 250 gram.

  Nu te bestellen bij Baland / Maxindo. Bekijk onze website voor het volledige assortiment.

  Krupuk Emping Blinjo Mini Artikelnummer I.200006 Doosinhoud: 24 x 250 gram

 • Krupuk, kroepoek, kerupuk? Aziatische chips!

  Krupuk, kroepoek, kerupuk?

  31 May 2022

  Alles over de heerlijke, knapperige cracker die niet meer weg te denken is bij een Aziatisch gerecht.

  Wat is kroepoek? En hoe wordt dit gemaakt? Kroepoek is een typische Aziatische cracker welke in veel verschillende maten, smaken en varianten verkrijgbaar is. De meesten soorten kroepoek worden gemaakt van een mengsel van tapiocameel en smaakmakers zoals garnaal of andere vissoorten. Maar er zijn ook varianten welke helemaal geen meel gebruiken. De term ‘kroepoek’ is een verzamelnaam voor soorten crackers welke gemaakt zijn op basis van een deeg gemaakt van zetmeel (zoals tapiocameel) en dat vervolgens gestoomd, gedroogd en gefrituurd wordt.

  In Azië wordt kroepoek gegeten als snack, op elk wenselijk moment van de dag. Zo kennen wij kroepoek voornamelijk als bijgerecht van een Aziatisch gerecht. Maar in Azië wordt de cracker ook gegeten als koekje bij de koffie. De meest bekende variant in Europa is kroepoek oedang (udang) welke gemaakt wordt op basis van tapiocameel en garnaal. Maar in Azie zijn er wel honderden verschillende soorten kroepoek. Hiervan heeft Baland International er minstens 50 in het assortiment!

  Ook gezonde kroepoek! Omdat kroepoek in olie wordt gebakken is het niet echt een gezond tussendoortje. Al denkt men dit wel, aangezien de cracker gemaakt is op basis van magere vis. Echter, er bestaan tegenwoordig ook voldoende soorten gezonde kroepoek. Een van de premium merken van Baland International heeft verschillende soorten gezondere kroepoek in het assortiment opgenomen. De cassava kroepoek van Maxi verkopen wij ook als no-cholesterol, no trans-fat en glutenvrije variant. Uiteraard zijn er ook vegetarische en vegan varianten!

  Zoveel varianten… De bekendste soorten kroepoek op een rij Op het gebied van kroepoek is er veel keus. Maar geloof ons, alle soorten zijn het proberen waard. Onze slogan ‘In life you make choices, in taste we made it simple’ gaat hier ook op. Baland International verkoopt enkel de meest heerlijke varianten van de hoogste kwaliteit welke altijd op traditionele wijze bereid zijn! Hieronder een top 5 van de meest bekende én heerlijke soorten!

  1. Kroepoek Oedang Beslist de meest bekende kroepoek variant: udang. De hoofdingrediënten van deze cracker zijn tapiocameel, water en garnaal. Meestal wordt udang gebakken in olie, maar de cracker leent zich ook voor de Airfryer. De bekende ‘crips’ is dan wel iets minder, maar het maakt het tussendoortje wel iets gezonder!

  2. Cassava Kroepoek De naam zegt het al, de cassava cracker wordt gemaakt van de cassave wortel. Eigenlijk is de cassava cracker een cracker gemaakt van uitsluitend tapiocameel en specerijen.

  3. Kroepoek Emping Bij een wat zwaardere maaltijd wordt vaak emping geserveerd. Dit komt omdat de emping een wat zoetere smaak heeft. Deze cracker wordt gemaakt van melinjo zaden welke worden verpulverd tot een glad mengsel. Daarna wordt dit in de zon gedroogd en uiteindelijk in de gewenste maat uitgesneden.

  4. Kroepoek Gendar De Gendar wordt ook gemaakt van tapiocameel, maar voor deze cracker worden er nog rijst en specerijen aan toegevoegd. Deze cracker is wat harder van structuur en moet ook iets langer drogen in de zon. Na 2 tot 3 dagen droogtijd kan deze cracker rauw uitgebakken en opgegeten worden.

  5. Kroepoek Tempeh Een van de bekendste vegetarische varianten is Tempeh. Deze kroepoek wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. De tempeh cracker geeft een boost aan de gezondheid. Deze kroepoek zit boordevol proteïne, probiotica, vitaminen en mineralen!

  Bestel voor uw eigen toko of winkel Baland International verkoopt meer dan 50 soorten kroepoek en een groot assortiment aan andere Aziatische producten. Alle producten worden direct geimporteerd uit Azie en zijn van de hoogste kwaliteit. Wij verkopen de kroepoek in zowel kleine als bulk verpakkingen. Kijk eens rond op onze website. Bij vragen over bestellen, ons assortiment of een gewenst product welke wij nog niet verkopen – neem contact met ons op en we helpen graag!

 • Recept Bubur Sumsum

  Recept: Bubur Sumsum

  05 May 2022

  Om het weekend goed te laten beginnen delen we vandaag een recept voor een heerlijk Indonesisch toetje! Bubur Sumsum!🍨 Eenvoudig te bereiden en in het Baland assortiment vind je de ingredienten!

  Wat heb je nodig? 50 gram Jempol Rijstmeel ; 1 blikje Tropical Kokosmelk ; Wayang Palmsuiker; Een snufje zout; 2 gesnipperde pandanbladen

  Aan de slag!

  STAP 1: Klop de rijstmeel, kokosmelk en het gesnipperde pandanplad samen tot een glad mengsel.

  STAP 2: Voeg een snuf zout toe en breng het mengsel langzaam aan de kook. Blijf het mengsel roeren tot het indikt. Dit duurt dit langer dan 5 minuten!

  STAP 3: In een steelpannetje meng 8 eetlepels palmsuiker en 4 eetlepels water met een nieuw gesnipperd pandanplad.

  STAP 4: Blijf roeren totdat desuiker is opgelost. Je ziet het mengsel veranderen in een stroperige saus. Laat deze even suderen zodat de pandan smaak goed wordt opgenomen.

  STAP 5: Giet de saus over de Bubur en genieten maar! Je kunt de Bubur zowel koud als warm eten!

  Selamat Menikmat!

 • Volg ons op Instagram

  Volg ons op Instagram

  21 April 2022

  Wij zijn nu live op Instagram, @balandinternational !! 😎😎

  U kunt ons voortaan volgen via instagram pagina @balandinternational voor alles over onze producten, onze merken, onze partners, recepten en leuke weetjes en feitjes.

Baland Maxindo logo

Radarweg 1

1042 AA Amsterdam

The Netherlands

Tel. +31 (0)20 - 4482005

Fax. +31 (0)20 - 4482359

info@baland.nl

 • Baland Facebook